2023-08-14

Wittra har skrivit avtal med mobiloperatören Bell för den kanadensiska marknaden

”I snart 2 år har vi förhandlat, blivit vägda på våg, mätta på längden och tvären av Bell samtidigt som vi blivit jämförda med över 200 andra leverantörer inom IoT. Bell kom till sist fram till att det finns ingen på marknaden som kan jämföra sig med Wittras lösningar för IoT-nätverk och den 8/8 2023 skrev vi under avtalet”, säger Wittra i ett pressmeddelande.

”Wittra kommer nu under tidig höst att börja utbilda deras över 500 säljare. Redan under innevarande under våren och sommaren har Wittra fått flertalet förfrågningar från deras kunder som vi både har skickat offerter till och håller på att skicka offerter till för installation av Wittra Network solutions hos kunderna”.

”Fördelen för Wittra är given. Tack vare Bell skalar vi nu upp fortare än vi någonsin själva hade kunnat göra i Kanada av egen kraft".

Vad är Bell för företag?

Alexander Graham Bell uppfann telefonen 1876, vid 29 års ålder. 1877 bildade han Bell Telephone Company. Bell Canada införlivades genom en särskild lag från parlamentet 1880 och är det första och största telekommunikationsföretaget i Kanada.

Global Wireless Solutions (GWS) som genomför det mest omfattande drifttestet av trådlösa nätverk i Kanada bekräftade 2022 att Bells nätverk överträffar alla andra nationella trådlösa nätverk.

”Det var därför oerhört viktigt för Bell att deras stora satsning på IoT skulle hålla lika höga standard. Wittra är nu den enda leverantören för IoT nätverk som har klarat alla tester, det var därför vi blev ’vägda på våg, mätta på längden och tvären’ och är nu en godkänd leverantör till Bell för IoT nätverk. Wittra utgör nu en central del i deras IoT satsning eftersom Wittra kompletterar 5G där 5G är för dyrt och/ eller drar för mycket batterier, vilket är 80% av alla casen inom IoT.”

Vad anser Bell om Wittra?

Denna state-of-the-art IoT-lösning erbjuder positionering inomhus, utomhus och under mark med hjälp av RSSI, time of flight och UWB samtidigt som den tar emot tredjepartssensorer, vilket ger kunderna oöverträffad valfrihet.

Hur mycket omsätter Bell?

Bell omsätter ca 167 miljarder SEK och har 44 000 anställda.

Vad är potentialen i avtalet med Bell?

”Bell beräknar att marknaden för positioneringslösningar och IoT-nätverk – där Wittras lösningar är överlägsna – kommer att utgöra ca 3 miljarder SEK per år.”

Ladda ner bilaga

Fler nyheter

Skills Equity

Välkommen att gå med i Skills Equity
- investerarnätverket som får ta del av löpande investeringsmöjligheter
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Skills Corporate Finance sparar dina uppgifter. Du kan läsa mer om det i vår dataskyddspolicy.
Tack! Dina kontaktuppgifter är skickade.
Oj! Något gick fel. Var vänlig försök på nytt.
Skills Corporate Finance
Vår ambition är att vara marknadens smidigaste samarbetspartner för tillväxtföretag som är redo att ta nästa steg i sin utveckling.
Kontakt
Biblioteksgatan 29, 7tr.
114 35 Stockholm
08-517 082 40
info@skillscorp.se
DataskyddspolicyCookiepolicy
Hantera cookies