2024-02-13

15 feb kl 9: Frukostpresentation av Realhearts Bokslutskommuniké med VD Ina Laura Perkins

64 miljoner människor lider av hjärtsvikt i världen, och de flesta övervägs aldrig ens för möjligheten till en hjärttransplantation. Konsekvensen är att det varje år dör fler människor i hjärtrelaterade sjukdomar än cancer. Den enda realistiska lösningen för att rädda människoliv är konstgjorda hjärtan. Realheart utvecklar ett totalt artificiellt hjärta, särskilt utformat för att efterlikna strukturen och funktionen hos det mänskliga hjärtat. Redan nästa år planerar Bolaget att påbörja kliniska studier på människa.

Under Q4 2023 har Realheart framgångsrikt etablerat en ny testmodell för utvärdering av artificiella hjärtans påverkan på blodet. Erhållit den andra bidragsutbetalningen om EUR 750 000 från European Innovation Council med syftet att främja utvecklingen av det artificiella hjärtat Realheart TAH. Utbetalningen motsvarar 30% av den totala bidragssumman på EUR 2,5 miljoner.

Bolaget har under en extra bolagstämma den 24 november beslutat att bifalla valberedningens förslag att välja in Giovanni Lauricella, Magnus Öhman samt Stuart McConchie med betydande kompetenser och erfarenhet till styrelsen. Övriga ledamöter kvarstår.

Realheart noterades 2016 och aktien handlas sedan 17 december 2021 på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet HEART.

Varmt välkommen att delta på plats den 15 februari kl 9 hos Skills på Biblioteksgatan 29 eller via länk. Anmälan sker till Elin Eriksson elin.eriksson@skillscorp.se

Ladda ner bilaga

Fler nyheter

Skills Equity

Välkommen att gå med i Skills Equity
- investerarnätverket som får ta del av löpande investeringsmöjligheter
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Skills Corporate Finance sparar dina uppgifter. Du kan läsa mer om det i vår dataskyddspolicy.
Tack! Dina kontaktuppgifter är skickade.
Oj! Något gick fel. Var vänlig försök på nytt.
Skills Corporate Finance
Vår ambition är att vara marknadens smidigaste samarbetspartner för tillväxtföretag som är redo att ta nästa steg i sin utveckling.
Kontakt
Biblioteksgatan 29, 7tr.
114 35 Stockholm
08-517 082 40
info@skillscorp.se
DataskyddspolicyCookiepolicy
Hantera cookies