2023-11-16

Se presentationen av Realhearts Q3-rapport med VD Ina Laura Perkins i efterhand.

Se presentationen av Realhearts Q3-rapport med VD Ina Laura Perkins i efterhand. Presentationen hölls hos Skills Corporate Finance i morse, den 16 november, och kan ses i sin helhet (inklusive frågestunden) på https://vimeo.com/881621865

64 miljoner människor lider av hjärtsvikt i världen, och de flesta övervägs aldrig ens för möjligheten till en hjärttransplantation. Konsekvensen är att det varje år dör fler människor i hjärtrelaterade sjukdomar än cancer. Den enda realistiska lösningen för att rädda människoliv är konstgjorda hjärtan. Realheart utvecklar ett totalt artificiellt hjärta, särskilt utformat för att efterlikna strukturen och funktionen hos det mänskliga hjärtat. Redan nästa år planerar Bolaget att påbörja kliniska studier på människa.

Under Q3 2023 har Realheart bland annat ingått samarbete med Sahlgrenska universitetssjukhuset inför Bolagets kliniska studier. Flera experimentella och klinikförberedande studier kommer att göras inom ramen för samarbetet, bland annat för att närmare undersöka operationsmetodik och patienturval.  

Realheart har också blivit utvalt till Business Swedens scale-up program Catalyst som syftar till att skapa internationell tillväxt. Bolaget valdes ut i Asia/Pacific-programmet, en region där Bolaget avser att arbeta med partners och distributörer för marknadsföring och försäljning av sitt konstgjorda hjärta. Programmet möjliggör för Bolaget att intensifiera arbetet med att identifiera möjliga partners i regionen och skapa inledande kontakter med centrala aktörer. Som ett led i detta arbete talade VD Ina Laura Perkins i september vid China Heart Congress, som är en av de största konferenserna inom kardiovaskulära sjukdomar i Asien/Stillahavsområdet. Bolaget har också adjungerat två nya personer med betydande kompetens och erfarenhet till styrelsen under kvartalet.

Realheart noterades 2016 och aktien handlas sedan 17 december 2021 på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet HEART.

För frågor, kontakta Sanna Sundlöf på Skills på sanna.sundlof@skillscorp.se eller Realheart direkt. https://vimeo.com/881621865https://vimeo.com/881621865https://vimeo.com/881621865https://vimeo.com/881621865https://vimeo.com/881621865https://vimeo.com/881621865https://vimeo.com/881621865

Ladda ner bilaga

Fler nyheter

Skills Equity

Välkommen att gå med i Skills Equity
- investerarnätverket som får ta del av löpande investeringsmöjligheter
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Skills Corporate Finance sparar dina uppgifter. Du kan läsa mer om det i vår dataskyddspolicy.
Tack! Dina kontaktuppgifter är skickade.
Oj! Något gick fel. Var vänlig försök på nytt.
Skills Corporate Finance
Vår ambition är att vara marknadens smidigaste samarbetspartner för tillväxtföretag som är redo att ta nästa steg i sin utveckling.
Kontakt
Biblioteksgatan 29, 7tr.
114 35 Stockholm
08-517 082 40
info@skillscorp.se
DataskyddspolicyCookiepolicy
Hantera cookies