2024-05-29

Skills har agerat finansiell rådgivare till Nordic Rice AB i en private placement om cirka 20 MSEK bestående av aktier och konvertibler

Nordic Rice i Eskilstuna är Sveriges enda risfabrik. Råris importeras från Asien och Indien, som sedan förädlas och packas för distribution i svensk dagligvaruhandel och food service-segmentet. Därmed betalas inga EU-tullar på förädlat ris, och transportkostnaderna minimeras. Att transportera råris direkt på båt till Nynäshamn och där­efter på lastbil till Eskilstuna är inte bara kostnadseffektivt, det är också ett miljömässigt bra sätt att hantera riset, och dessutom tillåts full intern kvalitetskontroll. Nordic Rice kan därför leverera ris av högsta kvalitet till konkurrenskraftigt pris i svenska butiker.

Den höga kvaliteten och prisvärdheten märks i efterfrågan i butikerna. Syftet med kapitalanskaffningen är att öka leveranskapaciteten betydligt. Nordic Rice ska flerdubbla omsättningen de kommande åren.

För frågor kontakta Jan Klingspor, Skills Corporate Finance Nordic AB, 0708-69 11 95

Om Skills Corporate Finance:

Inom Skills Corporate Finance, grundat 2018, finns över 20 års erfarenhet inom Corporate Finance på Stockholms finansmarknad. Vår ambition är att leverera det lilla extra för våra kunder, ofta tillväxtbolag på ena sidan och investerare på andra sidan. Vårt förtroende från båda sidor är avgörande för att hitta optimala lösningar och fungera som en bro mellan tillväxt och kapital.

Med erfarenhet från över 100 finansiella transaktioner är våra medarbetare kompetenta rådgivare för företag som söker tillväxtfinansiering och investerare som vill maximera avkastningen på sitt kapital.

Ladda ner bilaga

Fler nyheter

Skills Equity

Välkommen att gå med i Skills Equity
- investerarnätverket som får ta del av löpande investeringsmöjligheter
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Skills Corporate Finance sparar dina uppgifter. Du kan läsa mer om det i vår dataskyddspolicy.
Tack! Dina kontaktuppgifter är skickade.
Oj! Något gick fel. Var vänlig försök på nytt.
Skills Corporate Finance
Vår ambition är att vara marknadens smidigaste samarbetspartner för tillväxtföretag som är redo att ta nästa steg i sin utveckling.
Kontakt
Biblioteksgatan 29, 7tr.
114 35 Stockholm
08-517 082 40
info@skillscorp.se
DataskyddspolicyCookiepolicy
Hantera cookies