2023-08-16

24 aug: Presentation av Realhearts Q2-rapport med VD Ina Laura Perkins

Välkommen till presentation av Realhearts Q2-rapport med VD Ina Laura Perkins. Presentationen sker den 24 augusti hos Skills Corporate Finance med start kl 8.30. 

Realheart utvecklar ett artificiellt hjärta, Realheart TAH, som ska rädda människoliv och skapa en livsbejakande fortsättning på livet. Bolaget befinner sig i ett högintressant läge och närmar sig kliniska studier på människa.

Under Q2 2023 har Realheart bedömt att marknadsbehovet i USA och Europa är 200 000 artificiella hjärtan per år – motsvarande 200 miljarder SEK – och trenden anses vara stigande. För att vidare finansiera Bolagets prekliniska studier med målsättningen att testa det konstgjorda hjärtat på människor under 2024 beslutade Realheart i maj att genomföra en företrädesemission om cirka 56 MSEK. I samband med detta erhöll Bolaget även bekräftelse på en första investering från European Innovation Council (EIC) Accelerator på upp till 3,5 MEUR. EIC är en av Europas ledande finansiärer av innovativa företag och investeringen bekräftar att EIC anser att Realhearts konstgjorda hjärta är banbrytande och har potential att reformera sjukvården för hjärtsviktspatienter. 

Realheart noterades 2016 och aktien handlas sedan 17 december 2021 på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet HEART.

Varmt välkommen att delta på plats hos Skills på Biblioteksgatan 29 eller via länk. Anmälan sker till Sanna Sundlöf sanna.sundlof@skillscorp.se

Ladda ner bilaga

Fler nyheter

Skills Equity

Välkommen att gå med i Skills Equity
- investerarnätverket som får ta del av löpande investeringsmöjligheter
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Skills Corporate Finance sparar dina uppgifter. Du kan läsa mer om det i vår dataskyddspolicy.
Tack! Dina kontaktuppgifter är skickade.
Oj! Något gick fel. Var vänlig försök på nytt.
Skills Corporate Finance
Vår ambition är att vara marknadens smidigaste samarbetspartner för tillväxtföretag som är redo att ta nästa steg i sin utveckling.
Kontakt
Biblioteksgatan 29, 7tr.
114 35 Stockholm
08-517 082 40
info@skillscorp.se
DataskyddspolicyCookiepolicy
Hantera cookies