2024-05-07

Skills har placerat aktier och konvertibler i Case Group AB (publ) till ett värde om cirka 135 miljoner kronor.

Skills har placerat aktier och konvertibler i Case Group AB (publ) till ett värde om cirka 135 miljoner kronor. Posten placerades till kursen 12,50 kronor. Säljare av posten är Celina Fondförvaltning (Celina) som gjorde en inkråmsförsäljning av sin verksamhet till Case Group 2022. Som en del av betalningen i förvärvet utfärdades en konvertibel till Celina som kunde konverteras till aktier i Case Group fram till 2026.

Försäljningen innebar att Celina sålde dels hela sitt aktieinnehav i Case Group AB om cirka 2,2 miljoner aktier, dels hela sitt kvarvarande innehav av konvertibler i Case Group AB om cirka 8,6 miljoner konvertibler. Vid full ­konvertering av konvertiblerna ökar antalet aktier med cirka 8,6 miljoner aktier till totalt cirka 32,2 miljoner aktier.

Transaktionen slutfördes den 26 april 2024, för ytterligare information ­hän­visas till Jan Klingspor, Skills (jan.klingspor@skillscorp.se).

Om Case Group AB

Case Group AB är ett publikt aktiebolag, som genom sitt helägda dotter­bolag Case Kapitalförvaltning AB bedriver tillståndspliktig kapitalförvaltning med ett brett utbud av aktie- och räntefonder samt en hedgefond. Case Group förvaltar totalt ca 14,6 miljarder kronor och är en flerfaldigt prisbelönt kapitalförvaltare. Bland annat utsåg Privata Affärer Case All Star till Årets Sverigefond 2022 och Högräntefonden Case Fair Play fick utmärkelsen bästa fond inom kategorin Best Bond Europe High Yield 2022.

Om Skills Corporate Finance AB

Skills Corporate Finance, grundat 2018, har över 20 års erfarenhet inom Corporate Finance på Stockholms finansmarknad. Vår ambition är att leverera det lilla extra för våra kunder, ofta tillväxtbolag på ena sidan och investerare på andra sidan. Vårt förtroende från båda sidor är avgörande för att hitta optimala lösningar och fungera som en bro mellan tillväxt och kapital.

Med erfarenhet från över 100 finansiella transaktioner är våra medarbetare kompetenta rådgivare för företag som söker tillväxtfinansiering och investerare som vill maximera avkastningen på sitt kapital.

Ladda ner bilaga

Fler nyheter

Skills Equity

Välkommen att gå med i Skills Equity
- investerarnätverket som får ta del av löpande investeringsmöjligheter
Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Skills Corporate Finance sparar dina uppgifter. Du kan läsa mer om det i vår dataskyddspolicy.
Tack! Dina kontaktuppgifter är skickade.
Oj! Något gick fel. Var vänlig försök på nytt.
Skills Corporate Finance
Vår ambition är att vara marknadens smidigaste samarbetspartner för tillväxtföretag som är redo att ta nästa steg i sin utveckling.
Kontakt
Biblioteksgatan 29, 7tr.
114 35 Stockholm
08-517 082 40
info@skillscorp.se
DataskyddspolicyCookiepolicy
Hantera cookies